onsdag 20. november 2013

Vertshuset Rose Harbur - Debbie MacomberOriginaltittel: The inn at Rose Harbur 
Forfatter: Debbie Macomber oversatt til norsk av Ann-Magritt Sævold 
Utgitt av Cappelen Damm i 2013
Sidetall: 432
Målform: bokmål 

Fortelleren, Jo Marie Rose, har flyttet til småbyen Cedar Cove. Der har hun kjøpt et vertshus, en flukt fra den triste hverdagen. Kort tid før boken startet har Jo Marie mistet sin ektemann, og hun trenger en ny hverdag. 

Etterd et jeg har forstått er dette første bok i en serie om vertshuset, men kan lett leses alene. I boken får vi møte vertshusets to første gjester, Josh og Abby. I tillegg møter vi noen andre fra det lille lokalsamfunnet. 

Josh er tilbake i fødebyen etter mange år på flukt. Stefar ligger for døden, og etter morens død har forholdet vært anstrengt. Hat. Josh er tilbake for å hente morens bibel, og noen småsmykker som han aldri fikk med seg den kvelden han ble brutalt kastet ut fra hjemmet. Velkomsten er langt fra varm fra stefar, men Josh møter også nabojenten Michelle som har tatt seg av stefaren. Selvsagt blomsterer det uønskede følelser opp mellom disse to. 

Abby er også tilbake i hjembyen, som hun forlot etter en stygg bilulykke. Abby kjørte bilen, og bestevenninnen Angela satt på. Angela døde, og Abby overlevde. Abby har aldri tilgitt seg selv for dette, og har unngått alt som har med Cedar Cove i ettertid. Nå skal storebror gifte seg, og hun er pliktet til å være tilstede. Det blir et oppgjør med fortiden.  

Mye kjærlighet, veldig lettlest og veldig feelgood. Ekte strandlitteratur i en sykeuke.... 

Ingen kommentarer: