fredag 27. september 2013

Min leserprofil

Satt på bibliotekets hjemmeside for å oppdatere huskelisten min. Som alltid var jeg innom lesmye (lesmye.blogspot.no) for å sjekke om jeg hadde fått med alle tips fra henne, og da kom jeg over denne leseprofilen. Siden jeg er en elendig blogger for tiden bestemte jeg meg for å gjennomføre den. Oppfordrer alle som er innom her til å ta den også, og gjerne legg igjen en kommentar her slik at jeg kan snike på deg :) 

1. Hvilke bok leser du nå
Jeg kan se i mørket - Karin Fossum

2. Hvilken bok skal du begynne på nå?
Har en god stabel på nattbordet. Har ikke laget prioritert liste da alle har lik innleveringsfrist. Men tror kanskje det kan bli Saman er ein mindre aleine - Anna Gavalda 

3. Er det mest mannlige eller kvinnelige forfattere i bokhyllen din?
Bokhyllen min er minimal, da jeg bor i en liten leilighet. Men tror nok det er ganske 50/50. Låner for det meste bøker på biblioteket, så lenge det ikke er alt for lang ventetid, og der er det nok 50/50. Eller litt overvekt med kvinnelige forfattere....? 

4. Teller du alltid hvor mange sider du har igjen av en bok, eller tenker «nå har jeg kommet en fjerdedel/halvparten» eller lignende?
Sjekker alltid antall sider med en gang, og som regel blir det litt "åh nei, bare så og så mange sider igjen..." Men tenker nok mer 50-sider enn en og en. Men er ikke her fokuset mitt er mest når jeg leser! 

5. Hvordan velger du hvilke bøker du vil lese? (For eksempel omslag, tips fra venner, anmeldelser, topplister, blogger osv)
Blogger, omtaler, leseeksemplar fra forlag, nye bøker til skolebiblioteket, sist innlevert på biblioteket. Anbefalinger fra biblioteket og så går det en god del i krim. Dette er nok den sjangeren jeg slapper mest av med, ingenting er som sofa, pledd og en krimbok. 

6. Når er en bok for lang?
Når den ikke har fanget interessen min på de første 50 sidene. 

7. Leser du like gjerne på engelsk (hvis det er originalspråket) som på norsk?
Foretrekker nok norsk, men målform har ingenting å si! 
 
8. Hvilken bok var den siste du bare måtte overtale ALLE vennene dine til å lese?
Aldri for sent å bli et lykkelig barn... Som lærer gjorde denne ekstra sterkt inntrykk, og er derfor anbefalt til alle andre på jobben og til alle på Facebook.... 

9. Kan du slutte å lese en bok hvis den er kjedelig? I så fall – når gir du opp?
Sjelden, men det har skjedd. Tror det er mindre enn en pr år, 

10. Hvilken sjanger er overrepresentert i bokhyllen din – og hvilken finnes ikke?
Krim krim krim, og gamle norske klassikere! 
Fantasy er en sjanger som ikke klarer å engasjere meg. Har bare Ringenes Herre, som jeg fikk i gave fra min eks for 8 år siden, og aldri har lest.... 

1 kommentar:

Lena sa...

Saman er ein mindre aleine er aldeles fantastisk. Gled deg!