søndag 15. september 2013

Maria & Pappa - livet etter mamma - Marius HolmsenOriginaltittel: Maria & pappa - livet etter mamma 
Forfatter: Marius Holmsen 
Utgitt på Juritzen Forlag i 2011 
Sidetall: 366 
Målform: bokmål 

Denne boken har stått på ønskelista lenge. Liker litt sånne triste bøker, og har lest bare lovord om denne. Må vel ærlig innrømme at den var tung i begynnelsen. Dels fordi det tar tid å sette seg inn i den, litt fordi den er litt rotete oppbygget og at språket er en muntlig overlevering av en fantastisk kjærlighetshistorie. Fra far til datter. 

Selv om jeg var litt misfornøyd i begynnelsen var jeg fast bestemt på at denne SKULLE fullføres, og er kjempeglad for det! Historien er nydelig. En mann som utleverer seg selv, sitt liv og kjærlighet til sin kjære Soad. En kjærlighet som starter bak disken på Burger King i 1995. En umulig kjærlighet. Han en "helt vanlig" nordmann, hun en marokkansk muslim, født og oppvokst i Norge. 

Fortellingen er nydelig, og det er vanskelig å ikke forstå at dette virkelig er "the one and only" fra begges side. Heldigvis får de hverandre, og Soad blir gravid. Sammen får de lille Maria, en tro kopi av sin mor. Like etterpå får Soad påvist en svulst, det viser seg at den er ondartet til tross for innkapsling. Etter cellegift, håravfall og "friskmelding" får Soad bekkenproblemer. Kreften har spredd seg, fra en svulst de ikke finner, og den er uhelbredelig. Tiden går fort, og plutselig står pappa'n der uten mamma'n. Nå skal han få hverdagen til å gå rundt. Han selv i dyp sorg, Maria på 1,5 år som ikke helt forstår annet enn at hun savner mamma, og gjerne vil besøke henne på sykehuset snart. 

Les, grin og le! 

Ingen kommentarer: