lørdag 26. januar 2013

borderline - liza marklund


Originaltittel: Du gamla, du fria
Forfatter: Liza Marklund, oversatt til norsk av Elisabeth Bjørnson 
Utgitt av Piratforlaget 2011
Sidetall: 355
Måform: Bokmål 

lenge siden jeg leste marklund sist gang, men det gikk forholdsvis kjapt å sette seg inn i historien igjen. journalist annika bengtzon har flyttet tilbake til sverige etter en tid i usa. hun ble i forrige bok sammen med eksmannen thmas. de har barna kalle (11år) og ellen(9år) sammen. thomas har hatt et problem med å være tro, og annika sliter med tanken om at thomas i denne boken er på en konferanse i nairobi. hun når han ikke på telefon.

hjemme i sverige går alt sin vante gang. barna går på internasjonal skole, annika jobber i avisen og har et stadig press om å modernisere det jorunalistiske arbeidet sitt. redaktør forventer nettbasert, bilder og video er like viktig for å få lesere.

når annika endelig får livstegn fra thomas er det ikke positivt, han er blitt kidnappet på en frivillig rekogniseringsreise på grensen til somalia, og kampen starter. annika vil ha mannen sin hjem, koste hva det måtte koste. kidnapperne stiller høye krav. samtidlig sliter hun men tanken på hvorfor thomas dro på denne turen frivillig.

annika og thomas' sjef jimmy hallenius lager kidnappingssentral på soverommet til annika. det blir en evig jaktkamp fra journalister. forholdet til bestevenninnen anne snapphane får hard medfart, og likeså forholdet til annikas familie og svigermor. sophia, thomas ex-elskerinne, blir redningen.

god lesing, selv om jeg nok har konkludert med at marklund ikke er krimfavoritt lenger. men absolutt verdt å lese!

Ingen kommentarer: