tirsdag 11. september 2012

englemakersken - camilla läckberg


Original tittel : Englemakersken
Forfatter: Camilla Läckberg
Utgitt av Gyldendal i 2011
Sidetall: 411
Målform: bokmål

tilbake i fjellbäcka, en av mine favoritt krimsteder! 

denne gangen blir vi igjen tatt med tilbake i fortiden. året er 1974 og en hel familie forsvinner under en påskemiddag, alt er forlatt, til og med lille ebba på 1 år. dette skjer på øya valø utenfor fjellbäcka. forfatter erica har i hele sitt liv interessert seg for dette mysteriet, og ønsker å skrive en bok om det. selvsagt passer det perfekt nå som ebba, sammen med sin mann mårten, har flyttet tilbake til den gamle feriekolonien for å restaurere byggene. 

samtidig blir vi kjent med datteren til englemakersken, hun heter dagmar og blir satt bort som tjenestejente når foreldrene blir halshugd fordi de har tatt liv av 8 småbarn. 

vi følger de to historiene, og livet på valø blir ikke som forventet. 
mårten og ebba blir utsatt for den ene ulykken etter den andre, først er det mordbrannforsøk, så finner de blod under gulvplankene og til slutt er det noen som skyter etter ebba gjennom kjøkkenvinduet. ebba og mårten har gjort et desperat forsøk på å forlate det vonde livet de har levd i gøteborg etter at sønnen vincent døde, det går ikke så bra.... 

samtidlig som vi møter ebba og mårten, har både ericas søster anna, politietterforskerene gøsta flygare og martin en stor rolle i boken. 

som alltid digger jeg läckberg-bøkene. denne er inget unntak! det er nesten umulig å legge fra seg boken, man må bare lese litt til... 
jeg så igjen ganske tidlig en del av historien, men klarte ikke avsløre alle historiene før de siste sidene. denne MÅ leses! 

2 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Skal helt klart lese denne:) Tror det er tiden for litt krim nå ja:) Så bra du likte den!:)

Ingaplinga sa...

elsker alt av läckberg, håper du har lest de andre, om ikke bør du starte fra første bok! de går så alt for fort, og jeg utsetter å lese de til et tidspunkt der jeg kan nyte plottene og historiene!