tirsdag 24. juli 2012

de som skåner oss - jenna blum

Original tittel : Those who saves us
Forfatter: Jenna Blum, oversatt av Gry Wastvedt
Utgitt av Cappelen Damm AS i 2012
Sidetall: 496
Målform: bokmål

Trudy er født under 2.verdenskrig i Tyskland, rett etter krigens slutt flyttet hun sammen med mor Anna og stefar Jack, som var amerikansk soldat.

Minnene fra livet i Tyskland er vage, Trudy husker et bakeri og en bakesang, hun husker en julenisse som kom med gaver. Moren nekter å snakke om livet de dro fra, og mener at fortiden skal være gravlagt. Trudy søker etter svar, men alt hun har funnet i barndomshjemmet er et sølvetui med hakekors, inni et fotografi av Anna, med en liten Trudy på fanget. Bak står det en SS-oberst...

I voksen alder søker Trudy fremdeles svar, hun er skilt og bor ikke i samme by som foreldrene lenger. Trudy underviser i tysk historie ved universitetet, hun har doktorgrad. Hun starter et forskning for å finne svar på hva i hovedsak kvinnene gjorde under krigen i Tyskland, og plutselig finner hun flere svar hun har lett etter.

Fin sommerlesing! Jeg MÅTTE til tider bare lese litt mer, spesielt når historien går tilbake i tid og forteller om livet i Tyskland. Boken hopper mellom da og nåtid(1997).

3 kommentarer:

Lena sa...

Aldri hørt om denne. Takk for tips!

Ingaplinga sa...

Kjøpte den sammen m tilbake til tall oaks på butikken, hadde e visst om at du ville lese den skulle e ikke ha bytta den inn i dag... For i dag va e innom den fantastiske bokbyttebutikken, måtte vente til e hadde fått Internett og skrive om bøkene ;)

Lena sa...

Essda, den finnes sikkert på biblioteket. Kos deg videre. Det ser nydelig ut der:)