onsdag 16. mai 2012

streik meg her, og boikott meg der!

jadda, hiver meg på her også. får helt sikkert noen på nakken i denne saken også, men det er helt lov å være uenig med meg! og det er ikke nødvendig å hisse seg opp til meg, for jeg kommer ikke til å bry meg så alt for mye! alle har vi lov til å ha ulike meninger!

hele gårsdagen var full av bonde-oppdateringer, på facebook, i nyhetene, på pauserommet og av og til på twitter. takk og lov for at det ikke var for mye av det på twitter!
og jada, jeg forstår godt at det ikke alltid er like bra å være bonde. og ja, jeg ser at det er ugunstige arbeidstider, og jeg ser at lønnen ikke er høy. men det er ikke bare bøndene som har lav lønn! men det er et valg man tar, man kan bli hva man vil!

poenget mitt med innlegget var ikke å blåse ut om at man kan bli hva man vil, poenget mitt er; IKKE LEGG SKYLDEN PÅ DAGLIGVAREBUTIKKENE OG IKKE STRAFF KUNDENE!!! det å kjøpe opp alle brødene fører ikke til så alt for masse sympati, det er ikke vi som er kunder som skal straffes! det er heller ikke butikkene som tar alle pengene dere går glipp av, en dagligvarebutikk sitter igjen med ca 0,40 øre pr. liter melk. en bonde har 4 kr. og ja, det er helt rett at bonden skal ha mer penger enn butikken, men om man kan litt matematikk så kommer man rett frem til at det er ikke butikken som er syndebukken.... da er det ufattelig feigt å la de få gjennomgå! gårsdagens uttalelser og facebook-oppdateringer la skylden på butikken, og det provoserer meg meget!

og ja, jeg vet at det er fordi jeg er en kjøpmannsdatter, og fordi jeg har det i blodet. men jeg er bombesikker på at det hadde irritert meg uten den bakgrunnen jeg har!

en siste ting før jeg har fått ut all gørra; hvorfor sperre en fergekai...? hva har de å gjøre med bonden...? eneste gangen jeg har sett direkte bondebruk av en ferge er når sauene skal fraktes til sommerbeite...

ble nok et veldig ustrukturert innlegg, men måtte bare blåse det ut!

3 kommentarer:

Lena sa...

Eg ser poenget ditt, men kva om vi går ut i streik kommande torsdag? Da går jo det ut over ein uskyldig tredjepart. Er det ikkje nettopp det som er poenget med streik? Men eg er i grunnen einig med deg likevel. Eg får ikkje meir sympati med bøndene etter opptrinna deira, men føler meg litt splitta ettersom eg snart kanskje skal streike sjølv.

Hehe, tenkte du på den personen som slutta å lese bloggen din fordi du skreiv det om kvinnedagen?

Ingaplinga sa...

Herregud, e kommenterte her for daga sida, åsso ha d bare forsvunne....

va den personen e tenkte på ja, makan til opphisselse! om en ikkje forstår litt kvass sarkasme og ting satt på spissen, så e kje d nødvendig å lese her hos me!

no e d snart vi som står oppi streiken, så da spørs d om e kan ha innlegget mitt liggende ;P

Lena sa...

Hehe, ej he tatt farvel med klassene mine fleire gonga no, fordi ej trur at oss ska streike. Men ej sete no her enda ej;)