mandag 28. mai 2012

Anne Franks dagbok - Anne FrankOriginal tittel : Het Achterhuis, Dagboekbrieven 12 juni 1942 - 1 augustus 1944
Forfatter: Anne Frank, oversatt av Tormod Haugen 
Utgitt av Aschehoug & co i 2005 (8. opplag) 

Sidetall: 396

Målform: bokmål denne boken har jeg egentlig planlagt å lese i mange år, men det har liksom aldri blitt noe av... leste deler av den som ung, men hadde nok ikke store gleden av det da. det var liksom litt uvirkelig. men nå passet det seg veldig godt. i klassen min har vi jobbet med prosjektet "2. verdenskrig", og da jeg tullet rundt i skapet der vi har ekstra informasjon rundt krigen fant jeg denne boken. i utvidet utgave. selvsagt måtte den bli med hjem en liten tur. 


en stor introduksjon av boken er nok ikke nødvendig, regner med at de fleste har hørt eller lest denne boken. det jeg likte godt med den var tankene til anne, hun var virkelig klok og oppegående for å være så ung som hun var. hun var også veldig flink til å formulere seg, og som hun skrev ca et år før hun døde så hadde hun veldig lyst til å gjøre noe med livet sitt. bli noe, ikke slik som moren, hun ville bli journalist. selv om hun aldri ble journalist, så har hun iallfall blitt mye lest i etterkant! 


all ære til faren hennes som faktisk valgte å trykke dagboken, til tross for at hele livet hans og familien hans ble blottlagt på godt og vondt. over to år i fangenskap gjør noe med man, og jeg forstår faktisk ikke den dag i dag hvordan de har overlevd i bakrommene så lenge under så kummerlige forhold. 


boken anbefales, gjerne sammen med prosjekt på skolen! om jeg skulle anbefalt boken alene uten noe prosjekt hadde det kanskje ikke blitt denne utvidede formen. den kan til tider være litt langdryg, til tross for at den er veldig lærerik! spenningen er der nok ikke, for man vet hvordan det vil gå.... 

3 kommentarer:

mellaogmalla sa...

Hei! Visste ikke at du hadde blogg. Så kjekt at di gamletante hekla slike også :) Syns de er fine! Legger til bloggen din i lista mi - er kjempeglad i bøker - skal skrolle meg litt nedover her for å finne tips til lesestoff i sommer;)

Lena sa...

Har du lest Hanas koffert? Det er som en slagt oppdatert Anne Frank. Veldig god.

Ingaplinga sa...

har ikke lest den!
var innom biblioteket nå i går, streik = fritid = lesetid!

har hatt blogg i mange år e linda, heilt siden voldatida faktisk! men har variert i tema + tre ulike plattforma... men her trives e best sammen med bøkene, aafk og litt kvardagsliv og irritasjon ;)