torsdag 29. desember 2011

honningtunger - helene uriOriginal tittel : Honningtunger
Forfatter: Helene Uri 

Utgitt av Gyldendal

Sidetall: 219fantastisk!
jeg lo godt og rått gjennom store deler av boken, kjenner meg igjen i enkelte episoder og synes andre er bisarre og knakendes komiske. uri får virkelig frem vennskap innad i en syklubb på en fantastisk måte. 


sara og tamara har alltid vært venninner, de er født det. mødrene var også bestevenner, men nå har de to ingen kontakt. liss fikk være med i syklubben da de var 11 år. over natten endret sara og tamara holdning, fra å kalle liss for pisseungen til å ta henne inn i den aller helligste sirkelen, sirkelen ingen andre får komme inn i. i ettertid har eva kommet med, det var liss som inviterte henne, og sara og tamara har aldri helt godtatt eva. 


hvert kapittel i boken omhandler møtene i syklubben, og stater med dato - sted og meny. det er om å gjøre å imponere sara og/eller tamara. jo flere retter, mer hjemmelaget og eksklusivt det er, jo bedre blir maten. i tillegg er det viktig å bruke merkeklær og dyr sminke, parfymen sier også noe om personen. sara og tamara bruker lik parfyme, de er også mørke, med sort hår. så like at de har delt seng med motpartens partner, uten at "noen" merker det. 


syklubben feirer nå 25 år, og de bestemmer seg for å feire det skikkelig med å dra til københavn, evas fødeby. turen dit får store konsekvenser, og syklubben blir satt på prøve. eva røper en skjult hemmelighet, det gjør også sara og tamara, og vennskapene kan aldri mer bli det samme. 


anbefales på det sterkeste!

Ingen kommentarer: