søndag 25. september 2011

nu jävlar - heidi linde


Tittel : Nu, jävlar!
Forfatter: Heidi Linde
Utgitt av Gyldendal   i 2011

Sidetall: 400


har lenge planlagt å lese denne boka, men det har vært vanvittig kø.
sist gang jeg var innom biblioteket var den inne, og den ble med i bunken min. endelig? trodde dette skulle være lettlest, men kanskje hadde alle omtalene gitt meg litt for store forhåpninger? ikke før rundt side 200 kjente jeg at jeg kunne engasjere meg litt for innholdet.

boken inneholder typiske bygdenorske-elementer. drømmeparet som går hver til sitt og jenta som "rømmer" til storby'n. venninnegjengen som har minst en sur grinete småbarnsmor, bensinstasjon-gutta som drømmer om den perfekte dama (eventuelt eksdama...), den kjekke nabogutten som har vokst opp og den tragiske nabodama som man gjerne vil gjemme seg for. den tullete mor/bestemor som drømmer om de kongelige og er sykelig opptatt av å være perfekt utad.

boka er morsom, men den er ikke SÅ morsom....
kanskje var det de skyhøye forventningene jeg hadde til boka som gjorde at det ble en nedtur?

2 kommentarer:

Lena sa...

Hehe, det er det som er dumt med fantastiske omtaler. En blir gjerne litt skuffa. Jeg leste boka før det hadde kommet noe særlig skriverier om den, og jeg ELSKA den. Det er nok fordi jeg generelt digger sånne nevrotiske menneskeskikkelser. Jeg tar meg selv stadig i å le av den enda:)

Ingaplinga sa...

haha, kan nok være nåkke i d ja...
e likte godt humoren, og da ho skreiv om den episoden i ultralyd-kø lo e høgt! men kjente at den mangla dei vanvittige toppane som e hadde sett for m! å dei første 200 sidene var det tungt... var vel den ultralyd-episoden som fikk m til å like boka!