fredag 8. juli 2011

snøstorm og mandelduft - camilla läckbergOriginal tittel : Snöstorm och mandeldoft 
Oversatt av Gry Brenna 
Utgtt av Gyldendal  i 2010
Sidetall : 150Denne boka gikk litt fortere å lese, sånn ca en kveld på senga! Boken er gitt ut for å støtte "Min dag i dag" i regi av Norske Kvinners Sanitetslag. Om man kjøper boken, går 10 kr til dette formålet. 


Boken er en lukket-rom-krim, à la Agatha Cristie. 


Läckberg skriver allerede en krimserie fra den lille byen Fjellbäcka, og i denne boken drar den ene politikonstabelen, Martin Molin, ut til Valö, en avsidesliggende øy, sammen med kjæresten Lisette og hennes familie. 
Hun kommer fra den pengesterke familien Liljecrona, der Ruben er overhode og farfar. Han har sønnene Harald og Georg, og de er igjen gift og har barn. 


Ute på Valö blåser det opp til storm, telefonledningen blir ødelagt og isen rundt øya tetter til. Det er ingen mulighet til å forlate øya. Samtidig som dette hender, dør også Ruben under samlingens første middag. Etter å ha holdt en tordentale om endringer i testamentet og regelrett utskjelling av de ulike etterfølgerene. 


Martin Molin står igjen med en familie med 1 lik og 1 morder. Liket plasserer han på kjølerommet, og så er etterforskingen i gang. Hvem kan morderen være? Mye grufs fra fortiden kommer frem, og så mye mer kan jeg ikke røpe. 


Spennende og lettlest lesing, ikke av det beste Läckberg har gjort, men likevel vel verdt å få med seg! Jeg digger Läckberg, men kjente at jeg savnet å lese om Patrik og Erica i boka... 

Ingen kommentarer: