fredag 25. desember 2009

Vi feiret bursdagen til jesusbarnet...

Min søte lille niese på 3 år er en veldig oppegående liten dame. I barnehagen har de samlingsstund, og hun får med seg ganske mye fra samlingstunden. I adventstiden hadde vistnok det ofte vært Jesusbarnet og juleevangeliet som var samlingsstund-tema, og dette får vi voksne gjennomgå nå i romjula.
På julaften utsetter vi som oftest desserten til kaffi og kaker litt ut på kvelden, og etter pakkene. Dette for å få mer plass til kålerabistappe, samt at det skal være mindre ventetid for barna på pakkene.

I år hadde mamma laget kremkake, og pyntet den pent med jordbær. Min lille niese sto pent ved siden av "bæsta" på kjøkkenet, og deltok flittig med kommentarer på bursdagskaken som bestemoren pyntet. "De e bursdagskaka til jesusbarnet, sant bæsta?"

Det mest tragiske skjedde under den berømte kaffi-stundene, lille gullet hadde samlingsstund for oss alle sammen, vi måtte synge "Et barn er født i Betlehem" og hun fortalte historier om jofes og maria. Niesen ba oss ofte om både å sitte pent, og å være stille og å følge med. Hun måtte OFTE gå tilbake til lista, noe som tydligvis barnehagetanten bruker like flittig, "vent litt no da, e må berre sjå på lista mi litt" eller "no skal e sjå på lista mi ka sang vi ska synge" var flittige kommentara.

Men tilbake til kakebordet. Min vimsete mamma skulle flytte en stabel med helt normale melkeglass som sto på bordet, og som alle vet så er dette EKSPLOSJONSBOMBER... Vimsete som hun er falt glassene i bordet og eksploderte ut over alle kaker, og spesielt bursdagskaka til jesusbarnet. Det ble helt stille fra niesen, og hun var DYPT preget av denne eksplosjonen resten av kvelden. Tenk at hele bursdagskaken, sammen med iskaken bare måtte kastes da...

Det var ikke synd på henne, for hun spiste jo selv bare is. Men stakkars jesusbarnet som fikk kaken ødelagt...

Ingen kommentarer: