fredag 1. august 2014

Tørk aldri tårer uten hansker 2. SykdommenOriginaltittel: torka aldrig tårar utan handskar 2. Sjukdomen
Forfatter: Jonas Gardell, oversatt til norsk av John Erik Frydenlund 
Utgitt av Vigmostad Bjørke i 2013 
Sidetall: 284
Målform: bokmål 

Bok nummer to i serien forsvant like raskt, måtte spare litt for å ikke bli ferdig. 

Boken handler om selve sykdommen, det å få konstatert st man har HIV/aids, det å frykte sykdommen, å frykte testing, teste seg og det å vente på svar. Og ikke minst; det p få svaret! 

Samtidig som vennegjengen går gjennom disse ulike fasene går de gjennom andre faser. Rasmus og Benjamin har flyttet sammen, Rasmus kommer ut av skapet for sine foreldre, samtidig kjemper Benjamin for å akseptere seg selv, gi slipp på familien og Jehovas Vitne. Han er uten tvil homofil, og elsker Rasmus over alt i verden, men han er også troende. Han lever dobbeltlivet, og aksepterer utskeiinger av Rasmus. Rasmus stiller krav, og behandler Benjamin til tider som et ingenting. Likevel er de avhengige av hverandre, og angrende på hvert sitt vis. 

Vi følger også nært Bengt, kompisen som skal avslutte tre års skolegang ved teaterskolen med en oppvisning. Han er et lovende talent, og flere kjente ressigører møter opp for å se han "in action". 

En nydelig og trist bok som skildrer angst, kjærlighet, vennskap og familie. Jeg har vondt av skjebnene, jeg ler litt og gråter litt og vil ikke at det bare skal være en bok igjen i serien.... 

ANBEFALES!!! 

Ingen kommentarer: