søndag 27. juli 2014

Tørk aldri tårer uten hansker 1. kjærlighetOriginaltittel: torka aldrig tårar utan handskar 1. Kärleken 
Forfatter: Jonas Gardell, oversatt til norsk av John Rik Frydenlund 
Utgitt av Vigmostad Bjørke i 2013 
Sidetall: 286 
Målform: bokmål 

Vi følger historien til to gutter Rasmus og Benjamin. Benjamin vokser opp i Stockholm, som Jehovas vitne. Rasmus i småbyen Koppom, i Värmland. De har en ting til felles, de er homofile. Rasmus er veldig klar over dette, og har få venner. Han blir mobbet og banket, og de eneste han kan stole på er mamma, pappa og nabo'n som er ungkar og mye eldre enn han. Da han starter på videregående får han det litt bedre, men han drømmer om Stockholm, bøgringen og frihet. 
Benjamin vokser opp i en kjenrnefamile, mor, far, Benjamin og lillesøster Margrethe. De bor i Stockholm, og har sommerhus på en klippe. Han er den eksemplariske sønnen som med glede går rundt og taler. Helt til han en dag møter Paul. Paul ser tvers gjennom Benjamin, han ser den homofile, og han inviterer til julaftenfest. 

Rasmus og Benjamin møtes for første gang på denne festen. 

Samtidig som vi blir kjent med de to 19 åringene får man høre om homsemiljøet i Stockholm og den nye "kreft"-sykdommen som bare angriper homofile, og som fører til døden. Fordommene, frykten og kampene. 

En bok som anbefales på der varmeste! Jeg gleder meg til å starte på bok nr 2. Sykdommen, som ligger klar på nattbordet! 

Ingen kommentarer: