lørdag 19. april 2014

Hyper - Pernille DystheOriginaltittel: Hyper - en beretning om uro 
Forfatter: Pernille Dysthe 
Utgitt av Cappelen Damm i 2006
Sidetall: 256 
Målform: bokmål 

Boken handler om Rita Linn, og hennes konstante uro. Bi følger henne fra tidlige barneår, frem til hun i en alder av 45 år får en forklaring på uroen. 
I barneårene er livet preget av det å ha kontroll, hun skal være best i alt og må til enhver tid ha kontroll  hva som skal skje. Hun har en uro som et kaleidoskop inne i seg. 

I ungdomsårene bruker hun alkohol for å roe ned. Hun fester ikke som de andre ungdommene, men hun drikker vin i smug for å kunne få sove om natten. Hun er en talentfull pianist, kommer inn på musikkhøyskolen, men etter et år orker hun ikke mer. Målet var å bli en av de heldige utvalgte som kom inn, ikke en som må finne ekstrajobb for å overleve.

Som boksen jobber hun som journalist, og får prøve en Ritalin-tablett med en kollega. Dette setter prosessene igang. Endelig en behagelig, og normal pause fra uroen. 

Dysthe skriver biografisk, og brukte bare 10 uker på boken. Hun har i intervju sagt at hun er verdensmester i overdrivelse, og det skremmer meg at jeg kjenner så alt for godt igjen mange av uromomentene.... 

Absolutt verdt å lese denne!!! 

Ingen kommentarer: