torsdag 2. januar 2014

Frels oss fra det onde - Kjetil TryOriginaltittel: Frels oss fra det onde 
Forfatter: Kjetil Try
Utgitt på Gyldendal forlag i 2011
Sidetall: 331
Målform: bokmål 

2013s siste bok ble selvsagt en krimbok, min favorittsjanger! 

I Oslo blir Nadja Hadzic funnet drept, og delt på langs av sin ti år gamle datter. I sårrestene er det strødd blenda vaskemiddel. Etterforskerne Rolf Lykke og Parisa Sadegh står ovenfor enda et nytt mord, og selvsagt blir det ikke bokas eneste. 
Like etterpå blir en annen kvinne med utenlandsk opprinnelse også funnet drept, på en like brutal måte. Delt, og full i Blenda. Står etterforskerne ovenfor rasistiske drap, er det en drapsmann eller en sekt? 
Begge damene var aktive brukere av nettdatingssteder. 

Samtidig tar vi del i hverdagen til Lykke, som sliter med å finne nok tid til sin 17 år yngre kone og deres felles datter. Han har fått tilbudet om en jobb som vil gjøre hverdagen enklere, men vil han trives med en 9-4-kontorjobb? Parisa på sin side er opptatt med å finne seg en mann, hun bruker nettdatingssteder, og blir i tvil når hun jobber med saken. 

Boken kommer nok ikke opp til Nesbø, Lindell og Läckberg, som er mine favoritter. Men den har godt driv, den er spennende og ikke minst; jeg klarer ikke å ta plotet før det skal tas! Absolutt anbefalt! Tror jeg skal lese mer av Try i 2014! 

Ingen kommentarer: