fredag 26. juli 2013

Uglybugly - Lars Ramslie


Originaltittel: UglyBugly
Forfatter: Lars Ramslie 
Utgitt på Forlaget Oktober i 2004
Siderall: 401 
Målform: bokmål og dialekt 

Tilfeldig ble denne boken med, coveret fristet. Siamesisketvillinger, og en morsom tittel: uglybugly. Dette ordet er det lenge siden jeg har hørt! 

Boken handler om livet til betty og earl merric, siamesiske tvillinger og en sensasjon siden de er toegget og av ulikt kjønn. De ble etterlatt av foreldrene på et hotellrom, vokste opp på barnehjem og som en sensasjon. De dro over havet for å søke lykken, og er nå tilbake i hjembyen, storeby. 

Boken starter i nåtid i vesleby, betty er død og earl venter på å dø... Earl tar oss tilbake til hjemkomsten i storeby. På kaia ble de møtt av mr. King, og han gir de rom og mat i sitt berømte bordell. I begynnelsen for å trekke flere kunder, etterhvert starter de å arbeide. Blant annet er de med som selskap på de berømte brytekampene. De blir etterhvert kjent med onkel rust, hans loppesirkus og de andre på bryteskolen. 

Betty forelsker seg, og earl får kassaansvar på bordeller. Forholdet til mr king blir anstrengt, og det er hele tiden en kamp mellom liberale earl og prektige betty. Mellom seg har de en hånd de ikke helt er sikker på hvem sin er. Drikker earl blir betty beruset, earl kjenner også kjærtegnene betty får...

 

Boken høres kanskje litt sær ut, og ja, den er det. Men jeg har blitt over gjennomsnittet interessert i siamesiske tvillinger, googlet og søkt etter informasjon. Jeg liker boken, på en rar måte, og vil absolutt anbefale den til tross for at dette er litteratur jeg vanligvis ikke hadde tar med meg hjem fra biblioteket. I like! 

2 kommentarer:

Lena sa...

Da bør du lese Aldri alene av Lori Lansens. Den handler også om siamesiske tvillinger. Jeg har ikke lest Ugly Bugly, men har lest mye annet av Lars Ramslie. Anbefales.

Ingaplinga sa...

Må sjekke ut! Har vært inne i en downperiode i forhold til lesing, men plutselig kom leselysta tilbake. I går ble det 2,5 bøker, og har i dag startet på enda en ny :) biblioteksposen er snart tom, og da blir det påfyll!