søndag 19. mai 2013

svik - trude teigeOriginaltittel: Svik 
Forfatter: Trude Teige
Utgitt av Aschehoug i 2012
Sidetall: 300
Målform: Bokmål 

tre på rappen, og siste utgitte bok om journalist kajsa coren. denne gangen er fokus kanskje ikke like mye på henne, selv om hun har en veldig sentral rolle. 

det er sommer, og kajsa har tatt med seg barna thea og anders til losvika, stedet på sunnmøre der kajsa bodde de første leveårene. kajsa har arvet et gammelt hus etter sin avdøde tante, og karsten fikk overalt henne til å restaurere det. kajsa nyter rolige dager sammen med barna, men helt fri har hun ikke... hun går med tanker om å skrive en bok om kvinnene sin rolle under den andre verdenskrigen. hun har spesielt hengt seg opp i historien om ada, "tyskerjenta" som forsvant, og havbris, båten som man aldri fant igjen. 

parallelt med dette blir først den tyske sommerturisten gert funnet død i båten sin. det blir raskt etterforsket som drap. det viser seg at det er flere tyskerfientlige i losvika, men de fleste har gode alibi drapskvelden. dette er ikke det eneste som skjer, men jeg kan nevne flere drap, ukjente graviditeter og fødsler, ukjente foreldre og spøkelser fra fortiden. og igjen synes jeg det er veldig spennende å lese en bok som tar sted "i nærheten av meg". losvika er jo oppdiktet, men det er ikke Hareid, Ulstein og Valderøya. Anbefales i sola! 

2 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Har nesten tatt denne med meg hjem fra biblioteket mange ganger, kanskje jeg skal gjøre det neste gang jeg ser den:) Takk for omtale og tips:) Ha en herlig dag!

Ingaplinga sa...

Jeg ventet en evighet med å ta med bok nr. 1, men nå har jeg lest alle tre i løpet av kort tid. Er ikke krim a la Nesbø, men jeg liker det! Kanskje kan det ligge litt sunnmørsk patriotisme i det... ;)