fredag 22. februar 2013

liberty st. - sindre mekjan


Originaltittel: Liberty St. 
Forfatter: Sindre Mekjan 
Utgitt på Tiden Norsk Forlag i 2003
Sidetall: 313
Måform: Bokmål 

denne boken ble med i biblioteksveska etter et foredrag av en elev. han hadde ikke lest denne boken, men historien om ko, men i den mnl-fremføringen hadde han med litt om denne boken, siden den er sentral i bibliografien til forfatteren som var i ny under terrorangrepet 11/9-01. jeg likte storyen med en gang. googlet litt, og høres ikke dette spennende ut:

new york, mandag 10. september 2001. njål brende står foran sitt første utroskap. bak disken står bartender emily og smiler til han. njål har nylig flyttet til new york fra norge sammen med sin kone diane, og deres to små barn. han har permisjon fra nrk, og skal forsøke å jobbe som frilanser. men tidene er dårlige. diane har ikke jobb og njål er uten oppdrag. de bor hos dianes bror michael på manhatten. og de krangler. 

må dessverre skuffe, jeg synes teksten på bokomslaget nok kanskje var den mest spennende. det går ikke helt som planlagt, njål er ikke utro. men forholdet skranter, og det er konstant ekkel stemning mellom ekteparet. njål flykter til baren og emily, der er også matt, dianes håpløse bror, salem og flere personer som er senrale i boken. vi møter også president bush, og ser terrorangrepet fra hans ståsted. 

boken er lettlest, men krever også at man følger med. den er lærerik, men den oppfyller ikke mine forventninger, dessverre. en helt grei bok, men hadde nok ikke prioritert den. 


Ingen kommentarer: