tirsdag 12. februar 2013

han er ein luring, denne jesus


Originaltittel: "Han er ein luring, denne Jesus" - 21 historier om å miste eit barn 
Forfatter: Roy Arne Folkestad 
Utgitt på eget forlag i 2012, produsert av Møre-Nytt, Ørsta 
Sidetall: 148
Måform: Nynorsk 

det meste blir sagt i tittelen: 21 historier om å miste eit barn. boken er slukt det siste døgnet.
jeg fattet interesse for denne boken i lokalmedia. folkestad som har skrevet boken mistet sin nesten 17 år gamle sønn sommeren 2008, jeg husker dette. i tillegg til hans historie, er det også flere andre historier jeg kjenner til. blant annet to som er relatert til personer fra min hjembygd. 
alle 21 historiene hører til på sunnmøre, og flere har blitt omtalt i media. 

en grusomt trist bok, og klumpen i brystet var vanskelig å svelge flere ganger, men det var så absolutt verdt det. jeg tror jeg har lært meg at det faktisk bare er positivt å ta kontakt i tragedier. jeg synes at de som har stilt opp er ufattelig tøffe, de er så vanvittig sterke som våger å blottlegge sine tyngste og mørkeste sider. jeg vil ikke utdype noen av fortellingene her, de står sterkest som seg selv i boka. men jeg anbefaler på det sterkeste å lese boka. den er allerede anbefalt videre, og nestemann på "leselisten" på dette eksemplaret er pappa som skal få den allerede på søndag! 

2 kommentarer:

Lena sa...

Huff, ja denne har jeg også lest om og hatt lyst til å lese. Jeg kjenner også til flere, men det spørs om jeg orker å lese. Det blir nok til, dumt å la være bare fordi det er trist..

Ingaplinga sa...

anbefales på det sterkeste, til absolutt alle! kan man kanskje kalle det en grusomt fin bok...?