torsdag 6. desember 2012

årets ansikt - sophia bennett

Denne boken fikk jeg tilsendt fra Cappelen Damm i regi av deres bokbloggturne. I dag er det min tur å vurdere bloggen, i går gjorde Luxlie det og i morgen skal shauriblogg vurdere boken Originaltittel: The Look 
Forfatter: Sophia Bennett, oversatt av Cecilie Winger 
Utgitt av Cappelen Damm i 2012 
Sidetall 313
Målform: bokmål 

boken handler om to søstre, ava og ted. sammen med mor og far har de måttet flytte fra sin fantastiske villa og inn i en leilighet pga økonomiproblem. de to søstrene er motpoler, ava er populær, smart, kreativ og sprudlende. ted er den grå musen. selvsagt går det ikke helt som forventet, eller vent... det er vel veldig forventet at det ikke går som forventet... 
i alle fall: ava blir syk, alvorlig syk. ted, som aldri har interessert seg for sminke og mote blir lagt merke til på gaten, og går med på å gjøre en fotoprøve slik at ava skal glemme hverdagen litt. 

selvsagt skyter populariteten til ted til værs, samtidlig som ava er syk og svak. ted splittes mellom å holde frem i sitt nye liv, eller å gå tilbake til sitt gamle der hun bruke mer tid med sin syke søster og resten av familien. 

en veldig klassisk historie rett og slett, og denne er nok ingen unntak. ingen høydare, men veldig OK lesing om man bare skal lese en bok. en veldig midt på treet bok, men jeg syntes det var veldig tungt å lese i begynnelsen... mye uviktig informasjon om en skrudd far og en emosjonell mor. men for all del, helt OK lesing! terningkast: 3. 

3 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Fin anmeldelse, tror jeg likte boken litt mer en deg:)

Ingaplinga sa...

Boken er ikke dum, det er bare at jeg har lest så mange sånne sykdomsbøker for ungdom, og ikke minst; bøker der den "grimme andunge" blir svanen ;)
Derfor ligger nok lista for å bli en bra bok ganske høy for min del!

Men kommer nok til å anbefale den for lesere som ikke har lest like mange bøker som meg ;)

morsomt å se hva andre mener, ser at det er ulike syn denne gangen!

Gråbekka`s Blogger sa...

Veldig morsomt at det er så mange forskjellige meninger om denne boken:) Har da lest lite slike bøker, så jeg storkoste meg med den. Men det er jo sant det du sier, har man lest en del om temaet kan det jo være mye annet der ute som er mye bedre og at denne skiller seg lite ut fra de:)

Kos deg videre i førjulstida:)