mandag 2. juli 2012

djevelkysset - unni lindell

Original tittel : Djevelkysset 
Forfatter: Unni Lindell 
Utgitt av Aschehoug i 2012

Sidetall: 410

Målform: bokmåldette er en bok for meg! bruker som regel å la være å ta med meg 7-dagerslån fra biblioteket, men denne fristet så mye at den ble med. og det gikk under to døgn fra den først ble åpnet til den var ferdig... dette er lindell, akkurat slik jeg digger henne!


denne gangen er det en 36 år gammel trebarnsmor, vivian glenne, som blir drept, i sin egen bakgård. hun bor sammen med samboer roy, og de tre barna sebastian u/1 år, kenneth 3 år og dan 15 år. dan har hun fra et tidligere forhold med collin. ved siden av bor frank og birgit. 


vivian jobber i et vaskeri på senteret sammen med birgit. frank er fremdeles venn med collin, collin på sin side har slitt med alkoholproblem i flere år og har nå flyttet ut på landet og startet gartneriskole sammen med sin nye kjæreste. i tillegg truer han vivian for penger. han har lite kontakt med dan. 


dan går på ungdomsskolen, men nå i ferien jobber han på bilverkstedet ved siden av senteret. jobben er det frank som har ordnet. på fritiden er han sammen med jonas. de er avhengig av hverandre, og spiller ofte dataspill. jonas trives bedre hjemme hos dan enn hos seg selv, og spiser ofte middag der. 


vivian har hele tiden vært glad i eldre menn, og har hele tiden hatt ett eller flere forhold på si. den dagen vivian ble drept ble hun fulgt etter av en ukjent bil. etter vivians død viser det seg at det ikke er sikkert at roy er far til de to minste barna. da sebastian blir kidnappet fra barnehagen topper alt seg...


cato isaksen er min krimman nr. 2, etter harry hole. det at cato samarbeider med marian dahle gjør alt bare enda bedre. en mer sær person skal man lete lenge etter. alt blir oppklart 22. juni 2011, og hele oslo er stille som bare det. boken slutter rett før bombene i regjeringskvartalet går av, og i etterordet kan man lese mer om det valget. 


jeg anbefaler boken virkelig, selv om jeg allerede tippet rett drapsmann ganske tidlig... 

Ingen kommentarer: