mandag 7. mai 2012

forførende ondskap - sannheten om alice - rebecca james

Original tittel : Beautiful Malice 
Forfatter: Rebecca James
Utgitt av Gyldendal Norsk Forlag AS i 2011

Sidetall: 268

Målform: Bokmål 


denne krimromanen kom tilsendt til skolen min, og biblioteksansvarlig lurte på om det kunne være en ok bok. tok selvsagt på meg ansvaret med å lese boken, og må vel innrømme at det har tatt litt tid.... startet på den i påsken, og hadde plan om at dette skulle bli min påskekrim, men boken ble gjemt og glemt, og så plutselig her om dagen fant jeg den i en veske. etter det har det gått rett så fort!


boken starter med at katherine ser tilbake på begravelsen til alice, sin en gang beste venn. hun fikk ikke gått i begravelsen, ikke ville hun heller egentlig, men hun var gravid... nå er barnet fem år gammelt, og har fått navnet sarah. katherine er alenemor. 


vi blir så tatt tilbake seks år i tid, til det tidspunktet katherine og alice ble venner. begge bodde uten foreldre, den ene som stille grå mus og den andre midtpunkt og skolens it-jente. katherine forsto ikke helt hvorfor HUN var den utvalgte. i begynnelsen er det en dans på roser, jentene har det fantastisk, og de er ofte sammen med robbie. alices nestenkjærste. alice er nok ikke like interessert i robbie, som han er i henne, dette får frem sider av alice som katherine liker mindre og mindre. hun liker også bedre og bedre robbie... 


katherine skjuler en hemmelighet, det er derfor hun har flyttet til tanten sin. katherine sin lillesøster ble myrdet, og etter hendelsen har livet hennes aldri blitt det samme. alice graver opp hemmelighetene, og etterhvert dreier livet til katherine seg om å unngå alice fremfor å være sammen med henne. 


boken er helt ok som underholdning, men det er kanskje ikke den o'store høydaren for en voksen leser. det er god driv, og ganske innlysende plott, hadde nok løst en del av "mysteriene" (som jeg egentlig ikke synes er så veldig mysterieaktige). men jeg tror nok at boken vil fenge unge jenter. her er det både intrigere, forelskelse, dobbeltspill og kjærleik! 

Ingen kommentarer: