lørdag 31. mars 2012

ismannen - anders bortneOriginal tittel : Ismannen
Forfatter: Anders Bortne 
Utgitt av Tiden i 2011

Sidetall: ...

Målform: Bokmål Leste denne boken for en tid tilbake siden, men fikk aldri skrive bokomtale før jeg leverte den inn... derfor mangler jeg nok lit fakta om den.


boken handler om ismannen sin familie. det er ismannen sin sønn, 12 år gamle marius, som forteller. han bor sammen med faren "ismannen" og sin kreftsyke mor. han er enebarn, og er litt sånn mellom barken og veden i forhold til mor og far. han prøver så godt han kan å bygge bro mellom dem. 


far overlever ved å være ismannen. til daglig kjører han ut mat til gamle mennesker, og når han finner dem døde ramler verdenen rundt han sammen. hans måte å overleve på er å takle ekstrem kulde. han kobler ut verden, og "fryser seg ned". har slått sine egne verdensrekorder opp til flere ganger. han vil stadig slå nye rekorder, folk ser litt rart på han fordi han er "ismannen". men det ser han ikke selv, nå planlegger han et nytt stort stunt for å imponere fansen og andre. 


mor derimot hater alt styret rundt ismannen. hun hater rett og slett ismannen, og har gitt faren ultimatumet etter siste verdensrekord; NÅ er det slutt. mor vil være en normal familie, og ha en normal mann som ingen baksnakker og synes er merkelig. hun vil nyte livet sitt, og hun vil bli frisk. 


denne boken her er vel egentlig ingen høydare. men jeg må innrømme at jeg trakk på smilebåndet opp til flere ganger. den har noen sære historier å fortelle og den er litt lokal siden ismannen og sønn er på besøk i ålesund for å vise seg frem på en festival. i tillegg er forfatteren fra ålesund. må nok si at jeg likte boken "et bra band" bedre, den tok hjertet mitt!

Ingen kommentarer: