tirsdag 21. februar 2012

tegn - anne ch. østby

boken fikk jeg tilsendt av Cappelen Damm i regi av deres bokbloggturné
i går var det lattermild som anmeldte boken, i dag skal jeg prøve meg og i morgen er det ellens oase sin tur ut. mitt bidrag kan du lese under bildet her!

Original tittel : Tegn 
Forfatter: Anne Ch. Østby 
Utgitt av Cappelen Damm i 2012

Sidetall: 187

Målform: Bokmål sofie bor sammen med mor og far, og den et år eldre storebroren espen. espen er stjernespilleren på fotballaget sitt, men har den siste tiden startet å skulke treningene. han har også byttet profilbilde på facebook, og tatt tilnavnet svarten. alle synes han bare blir mer og mer merkelig. 
på laget til espen spiller også jonna, sofie sin store kjærlighet. 


sofie spiller også fotball, på jentelaget. jentelaget er ikke like prioritert som guttelaget. dette irriterer spesielt karine, den unge treneren og julie, sofie sin aller beste venninne. julie er i tillegg den beste på fotballaget, og når hun blir satt ut av spill på grunn av en betennelse i kneet ser det svart ut for fotballcupen. 


ved siden av å spille fotball bruker sofie mye av tiden sin på å passe lille kristoffer. hun passer han fast 3 ganger i uken, i tillegg til at hun passer han på kveldstid. espen har plutselig startet å vise interesse for kristoffer, og interessen er veldig rar... like rar som interessen hans for storgrana i parken, balltre og den sorte strikkelua til mamma. espen er en av de utvalgte, av de 777. han tror at kristoffer er en av de andre. 


espen er syk i hodet, flere ser det, men ingen griper inn. under cupen forsvinner kristoffer fra barnesetet sitt, midt i kampen hører sofie etterlysing av han over callingsystemet og styrer for å lete etter espen. 


boken er helt OK. men har ALT for mange tema som gjør at det er vanskelig å følge med. 
og alle temaene er kjempegode, men det kan bli vel masse.... 
forelskelse, fotball og cupliv, det å være den beste på laget, å være avhengig av den beste, å være forelsket i en jente, å skjule sykdom for foreldre, å være psykisk syk, å finne ut hvorfor foreldrene gikk fra hverandre, og at far er psykisk syk. 


hadde det vært terningkast i mine meldinger hadde dette nok vært en 3'er. mye bra, men mye som kunne vært annerledes også!
men jeg vil gjerne lese bøker om tema som dette, men gjerne ikke alt i en bok! 
boken passer for en god leser i ungdomsskolen. 

2 kommentarer:

Ellen sa...

Hei, er innom for å se hva du skriver dagen før meg, og for å linke til deg! Så kan ikke akkurat kommentere det du skriver, det kommer i mårra;)

God aften til deg fra meg!

Ellen

Ingaplinga sa...

Gleder meg til å lese dine tanker om boken!