søndag 8. januar 2012

fransk åpning - vigdis hjort


Original tittel : Fransk Åpning
Forfatter: Vigdis Hjort
Utgitt av Cappelen Damm i 1992

Sidetall: 158
Målform: Bokmål

på baksiden står det "en dristik, erotisk og samtidig reflekterende roman, som utforsker mulighetene for et virkelig møte mellom mann og kvinne". 
jeg ville nok kalle den litt sær, og at man bør ha god tolmodighet og kunne lese mellom linjene. det er ikke en roman for hvem som helst!
for all del, det er ikke noe dum bok, men man bruker litt tid på å sette seg inn i den og å forstå den, om man ikke bare leser for å lese.

boken handler om en dame og en mann, de treffes tilfeldigvis på en kafe og tar følge hjem. mannen overnatter hos kvinnen, og de har ikke sex. morgenenen etter er hun skuffet, og starter å mastrubere fremfor mannen for å vise at han ikke tilfredstillet henne. etter dette har de flere møter, uten å ha noe fysisk kontakt. men de kommer nærmere og nærmere. damen håper at mannen til slutt skal overnatte og de skal få et "normalt" forhold.
 damen jobber i radioen på dagtid, og har sin egen sendring. man får hele "sendingen" i tekst, og hver gang handler det om ett eller annet dilemma og man får høre ulike personer snakke om problemet deres med dette dilemmaet. ofte gjenspeiler dilemmaet ting fra hennes liv, tankegang eller erfaringer.

tror nok ikke at dette blir en bok jeg vil huske i lengre tid nei...

Ingen kommentarer: