søndag 19. juni 2011

sukkerdøden - unni lindell

Tittel : Sukkerdøden
Forfatter: Unni Lindell
Utgtt av Aschehoug i 2011
Sidetall :428Dette er den åttende krimboken i serien om Cato Isaksen. Jeg liker veldig godt serien om Isaksen, og burde ha lest boken for lenge siden. Tok med meg boka på snarlån forrige gang jeg var på biblioteket, og det gikk veldig fort å lese den! Det sier litt om at boka er god!

Vi møter overvektige Kari Helene Bieler som i 16 år har overspist, og er nå en enorm skaping som duver rundt i  boblekåpe på jakt etter kake på Pascal. Da Kari Helene var 8 år døde lillebroren hennes, hun blir beskyldet for å ha kvelt Lillegustav. En dag hun bestiller kakene sine på Pascals ser hun en melisdryssky, og får et syn. Det var ikke hun som drepte Lillegustav, det var melisdryss.

Kari Helene kontakter Kripossjef Martin Egge, som er barndomsvenn og omgangskompis av familien Biebler. Kort tid etter kontakten mellom Kari Helene og Martin blir Kari Helene innlagt på lukket avdeling, Martin blir påkjørt og ligger hardt skadet på sykehus. Martin dør senere, og det viser seg at det er på grunn av kveling, ikke senskader etter påkjørselen.

Cato Isakesen blir satt på saken, og får med seg et knippe av dyktige og vel kjente etterforskere. Marian Dahle vil gjerne med på etterforskingen, men får ikke lov. Hun står Egge for nært, og er oppført som hovedarving. Marian blir flyttet til en annen drapsetterforskning, men leker detektiv på fritiden for å løse drapet på Martin.

Marian vil ikke få arven før drapet er løst. Plutselig har hun selv ikke alibi, hun får ikke lov til å etterforske drapet på sin redningsmann. Hun tråkker igjen over grensene med sin effektive detektivnese.

Spennende, og det jeg trodde var løsningen var nødvendigvis ikke det, bare delvis!
Det er mye som skjer, både drap og forsvinninger, ikke et eneste kjedelig kapittel! Enjoy!

Ingen kommentarer: