mandag 20. juni 2011

et skoleår er snart over, litt trist men aller mest godt!

i mårra starter ferien, endelig! for første gang gleder jeg meg til å få litt fri fra voksenjobben min!
det siste året har vært veldig spennende, lærerikt og ikke minst; travelt!
når jeg tenker tilbake på alt jeg har fått opplevd, både som kontaktlærer, timelærer, støttelærer, kollega og NyGiv-lærer har jeg lært MYE i år! Tror kanskje dette må være det året jeg føler at jeg har utvidet horisontene aller mest!

Som lærer føler jeg meg plutselig mer sikker, mer voksen og mer entusiastisk. Ikke at jeg ikke har vært det før, men nå har jeg liksom kommet dit jeg har lyst til å være. Selvsagt har jeg potensiel til å bli over dobbelt så bra, men endelig føler jeg at fagene mine stemmer med meg, og at jeg er 100 % fornøyd med nesten absolutt alt, minus arbeidsmengden kanskje. For det har vært mye arbeid det siste året.

Plutselig hadde jeg 26 elever, og det var over dobblet så mange fra årene før. Plutselig har jeg hormonelle elever, ungdom og ikke lenger barn. Det er mye som skjer med ungene dette første skoleåret på ungdomsskolen, på godt og vondt. Jeg er kjempegla for at jeg har fått tatt del i dette! Jeg har møtt utfordringer jeg aldri før har hatt, jeg har letet etter svar, prøvd ut, feilet og erfart. Det er MYE jeg plutselig føler jeg mestrer på et helt annen måte enn før.

Jeg har fått være med på fantastiske kurs, både i regi av kommunen og av staten. NyGiv-lærer har jeg blitt, et prosjekt jeg brenner for, samtidig som jeg er usikker på om dette er den riktige måten å satse på. Mitt lille mål er jo at man ikke skal ha NyGiv-elever, de bør fanges opp så mye før de kommer til 10. klasse... Håper at det jeg har lært, og gjerne vil tilføre min fantastiske klasse kan hjelpe på dette målet mitt!

Jeg har også fått æren av å bli kulturkontakt ved skolen, dette er kjempekjekt! litt merarbeid, men jagguti så gla jeg er for ansvaret. Kultur er viktig, og spesielt for de unge! Synes ikke jeg hadde verdens beste tilbud selv som ung i en liten bygd, og det er derfor en glede å kunne legge til rette for at elevene får både teater, konserter, kino o.l. Gleder meg kjempemasse til programmet neste år, og tror enkelte tilbud blir høydare i kultursekkens arbeid gjennom flere år!

Nå gleder jeg meg til å ta ferie, nyte livet med en god bok, sammen med mannen og på sommerjobben min! Hvorfor nyte ferien uten noe å gjøre i hele 7 uker...? Jeg tar meg sommerjobb hele juli, og må nok innrømme at jeg gleder meg litt til å komme bak kassen igjen. Se kjente sommeransikt, le og tulle og bare slippe hjernearbeidet som man har som lærer! det å kunne legge frustrasjon og tankearbeid på jobben er ikke så lett som lærer, men det skal nok gå veldig bra som butikkdame!

Gleder meg også til august starter, og jeg er tilbake på min voksenjobb som lærer. Heldigvis bruker de 7 ukene å gå veldig fort... for det er jo voksen jeg er, og det er der jeg trives best, til tross for at jeg også liker sommerlivet mitt ;)

1 kommentar:

Lena sa...

Ej hekje sommerferie før torsdag. He avslutning på jobb i mårga, so ska ej på fellessensur i Bergen onsdag. Ser du lese Vente, Blinke. Ej ELSKA den!! Heidi Linde-boka e kjempebra - akkurat sånn ej lika. Goood sommer:)