onsdag 29. desember 2010

podkast kjøret?

Har brukt store deler av kvelden til å laste ned podkast fra nrk.no... skal tro når jeg får bruk for dem?
Har fått det for meg at det kan være smart å høre gjennom enkelte, spesielt de fra språkteigen da jeg kan finne spennende ting til min norskundervisning for å "sprite opp" timene litt!
noe av det kjekkeste jeg vet er å undervise om språk i utvikling i 10. klasse, da har jeg STOR nytte av typisk norsk-dvdene mine! Elevene lærer ofte mye bedre av å se ting, enn å høre en kjedelig lærer messe!av alt så ønsker jeg meg en digital tavle i klasserommet, hadde nok også takket "ja takk" til en prosjektor eller en overhead som fungerte. men vi får krysse fingrene over at noen andre tar over politikken og prioriterer skolen fremfor glassfasade på rådhuset!

tilbake til mine podkast. En ukjent verden åpnet seg for meg, og det som irriterte meg aller mest var nok at jeg ikke fikk tak i podkastene til pepper og pasjon, som jeg digger! Hører på det hver torsdagskveld når jeg legger meg!

Skal nok kose meg med flere podkasts fremover, hvorfor ikke fylle opp ipod'n med podkasts og ikke bare musikk? Bruker som oftest bare ipod'n når jeg går/tar buss, og aller mest; når jeg skal fjerne støy fra mine hyggelige kollegaer på arbeidsrommet! Jeg arbeider godt med støy i form at radio - musikk - tv rundt meg, men blir det høylytt prating som det ofte har en tendens til når nært 30 lærere deler et minimalt klasserom som arbeidsrom, så MÅ jeg ha noe å koble av med!

Jeg tror podkasts kan bli min lille ting i 2011! HURRA!

om du vet om noe jeg burde fått med meg, så gi gjerne en kommentar under!

3 kommentarer:

Lena sa...

Typisk norsk e velbrukt i mine tima også. Oss e heldige og he prosjektor i alle klasseromma, so dakan ej lage til ppt med små, oppvåknande filmsnutta imylla. Ej vil også anbefale serien Drømmen om Norge. 12 episoda so teke for seg alt frå litteratur, kunst, is-mer osv osv. kjempenyttig!

Ellers he nrk sine nettside små filmsnutta til bruk i undervisning - oppdelt i tema: http://www.nrk.no/skole/

Lena sa...

det sku stå ismer;)

Ingaplinga sa...

bruka nrk-skole sine side heftigt i mine pp-presentasjona, spesielt i RLE! Are har nåkken flotte tilnærmelsa til religionane!

har også brukt masse youtube i geografi når d kjem til orkan, tsunami, jordskjelv, vulkana!

E elska internetten!