tirsdag 21. desember 2010

Å hente seg inn!


Vi har i dag hatt juleavslutning på jobben. Først sammen med elevene, og så bare vi voksne.
Jeg "talte" til elevene om alt vi har opplevt det siste halve året. Hvor mye bra vi har gjort sammen, og hvor stolte jeg er over dem. Vi snakket om den gode innsatsen de har og at jeg får mange gode tilbakemeldinger på at de er høflige og flittige! Dette er viktig for meg, og "morshjertet" mitt blir ekstra stolt av å få tilbakemeldinger som dette. Etter all rosen måtte jeg også ta litt ris, det at de har skuffet meg i spesielt en ting; avskrift fra Internett. Jeg snakket om hvor fristende det var, og hvor enkelt det var. Men også hvor dumt det var, og konsekvensene for dette. Til slutt supplerte jeg med at jeg nok  var litt skuffet over at de trodde jeg var så dum at jeg ikke fann ut ting som direkte avskrift!
Etter at jeg hadde talt litt, så kom min med-kontaktlærer med noen velvalgte ord, før vi gikk til felles samling for hele skolen.

Der snakket rektor om det å hente seg inn. Slappe av, ladde batteriene og gjøre seg klar til neste etappe etter jul. Hun snakket mye til årets 10. klassinger om at det ikke var for sent å ta i et tak! Det er faktisk ALDRI for sent å ta i et tak, og det er veldig viktig å lære seg det!

Etter at elevene hadde gått, klemmer og godjul-ønskinger var gitt var det klart for jule-lunchen på lærerrommet. Der siterte min norsk-kollega fra en stil ang arbeidsuke som lærer; Det som var "kjekkest" var nok det å sitte ved kateteret, se utover elevane og høre at dei sir; du e den kuleste og beste læreren vi noen gang har hatt!

Og det stemmer! Det er de positive tingene som holder deg oppe! Det er de positive tilbakemeldingene som gir deg giv når alt annet kan være tungt og trist. Det er de positive opplevelsene sammen med elevene som gjør at jeg elsker jobben min! Ingen dag er 100 % lik, og det er fantastisk!

GOD JUL - nå skal jeg legge meg på lading! 

2 kommentarer:

Plosiv sa...

Det er jammen sant. Du har fine elever, kan tenke meg hvor de har det fra.;)

God jul, nyt ferien til det fulle!

Ingaplinga sa...

nyter den max!
håper du også får kose deg med ferien, selv om jeg regner med at den nye jobben trigger på arbeidsgenet ;)

Lykke til som "annenarbeider", og velkommen tilbake som lærer når og om du måtte føle for det! Du kommer til å bli savnet i skoleverket, skulle vært flere som deg der!