Søndag lovet jeg å lage middaginnlegg, men det kom aldri noe innlegg...
Men i dag kommer det ;)
Da vi var i Thailand fikk jeg være med på kjøkkenet da vi bodde på Coral Resort på Koh Chang. Kokken Poorn laget fantastisk mat, og min thai-favoritt ble uten tvil Kylling med Cashewnøtter.
Her kommer ingrediensene;
Kyllingfilet, så mye du vil ha
Valgfrie grønnsaker, jeg bruker kålhode, vårløk, gulrot, løk og paprika. Har også brukt kålrot, bambuskudd, minimais og sukkererter.
Mye olje
Mye hvitløk
Chillipaste
1. Kyllingbiter i passende størrelser, bør ikke være for små ei heller for store. Kyllingbitene vendes i mel, og bør stekes så snart som mulig etterpå da melet trekker ut all vesken i kyllingen og alt blir lim...
2. Wok-panne med høy temperatur og mye olje. Bitene skal friteres. Det går nok an å gjøre dette i frityrgryter også! Det er viktig at kyllingen blir gjennomstekt her, så bruk god tid!
3. Slik skal kyllingen se ut når den er ferdig. Det er viktig å steke litt om gangen, da blir alt godt stekt. Når kyllingen er ferdigstekt har jeg som oftest kuttet ferdig all grønnsaker...
Oljen som er igjen i pannen bruker jeg å sette til avkjøling før jeg kaster den i do... Høres vemmelig ut, men olje skal ikke helles i vasken da det lett blir dårlig lukt og tette rør!
Oljen som er igjen i pannen bruker jeg å sette til avkjøling før jeg kaster den i do... Høres vemmelig ut, men olje skal ikke helles i vasken da det lett blir dårlig lukt og tette rør!
4. Gulrot med ostehøvel gir flotte biter! Perfekte å woke.
5. Jeg bruker også ostehøvel på kålhodet!
6. Paprika og løk blir kuttet i forholdsvis store biter. Jeg bruker en boks med grønnsaker, men dette varierer litt fra hva jeg har hjemme når jeg lager det.
7. Fyller så i ny olje og freser hvitløken, før jeg putter i de ferdig stekte kyllingbitene og cashewnøttene.
8. Dæsjer så godt i med chillipaste og soyasaus. Til mer Chillipaste til sterkere. Jeg liker at det er litt hot! Denne typen kjøpte jeg i Thailand, er nå tom, men har fått en ny type som jeg gleder meg til å prøve på Scan Asian her i by'n. Fyller så på med 1-2 dl vann. Dette skal stekkoke litt før jeg tilsetter grønnsakene.
9. Voila! Her ser dere det ferdige resultatet. Grønnsakene har stekt litt, og så har jeg klippet to-tre vårløker over maten til slutt. Bruker saks, for da går det så mye fortere!
Serveres med ris og soyasaus. Fantastisk!
-----------------
Har du et middagstips til meg?
4 kommentarer:
Eg legge ut middagstips kvar dag;) Ikkje alltid like spennande, men d e nå tips værtfall...
www.enjoydiary.net/ButterCup
:)
Glømte å sei at ditta både såg og hørtes kjempegodt ut, så d skal prøvast=)
ka heite chilisausen? og ka soyasaus bruka du?
mmm, ditta såg skikkelig godt ut!!! Tror dåkke får invitere me på middag en dag;)
chillipasten e har brukt kjøpte e i Thailand, men kan kjøpte på scan asian eller tilsvarende butikka. Usikker på om dei som e på vanlig butikka e like bra...
bruka også soyasaus kjøpt i thailand, men en kan bruke heilt vanlig kikoman som en får kjøpe på buda ;)
spørs om e får lage thaimat når kjøkkenet mitt en gang står klart ja, gleda m til at e skal få et skikkelig kjøkken og ikke bare en komfyr midt i rommet, og kjøleskapet på stua!
Legg inn en kommentar