tirsdag 4. mai 2010

kai pad med mamaung hinmapan til middag

Søndag lovet jeg å lage middaginnlegg, men det kom aldri noe innlegg... 
Men i dag kommer det ;)
Da vi var i Thailand fikk jeg være med på kjøkkenet da vi bodde på Coral Resort på Koh Chang. Kokken Poorn laget fantastisk mat, og min thai-favoritt ble uten tvil Kylling med Cashewnøtter. 
Her kommer ingrediensene;

Kyllingfilet, så mye du vil ha
Valgfrie grønnsaker, jeg bruker kålhode, vårløk, gulrot, løk og paprika. Har også brukt kålrot, bambuskudd, minimais og sukkererter.
Mye olje
Mye hvitløk
Chillipaste

1. Kyllingbiter i passende størrelser, bør ikke være for små ei heller for store. Kyllingbitene vendes i mel, og bør stekes så snart som mulig etterpå da melet trekker ut all vesken i kyllingen og alt blir lim... 

2. Wok-panne med høy temperatur og mye olje. Bitene skal friteres. Det går nok an å gjøre dette i frityrgryter også! Det er viktig at kyllingen blir gjennomstekt her, så bruk god tid! 

3. Slik skal kyllingen se ut når den er ferdig. Det er viktig å steke litt om gangen, da blir alt godt stekt. Når kyllingen er ferdigstekt har jeg som oftest kuttet ferdig all grønnsaker...
Oljen som er igjen i pannen bruker jeg å sette til avkjøling før jeg kaster den i do... Høres vemmelig ut, men olje skal ikke helles i vasken da det lett blir dårlig lukt og tette rør!

4. Gulrot med ostehøvel gir flotte biter! Perfekte å woke. 

5. Jeg bruker også ostehøvel på kålhodet! 

6. Paprika og løk blir kuttet i forholdsvis store biter. Jeg bruker en boks med grønnsaker, men dette varierer litt fra hva jeg har hjemme når jeg lager det. 

7. Fyller så i ny olje og freser hvitløken, før jeg putter i de ferdig stekte kyllingbitene og cashewnøttene. 

8. Dæsjer så godt i med chillipaste og soyasaus. Til mer Chillipaste til sterkere. Jeg liker at det er litt hot! Denne typen kjøpte jeg i Thailand, er nå tom, men har fått en ny type som jeg gleder meg til å prøve på Scan Asian her i by'n. Fyller så på med 1-2 dl vann. Dette skal stekkoke litt før jeg tilsetter grønnsakene. 


9. Voila! Her ser dere det ferdige resultatet. Grønnsakene har stekt litt, og så har jeg klippet to-tre vårløker over maten til slutt. Bruker saks, for da går det så mye fortere!

Serveres med ris og soyasaus. Fantastisk!

-----------------
Har du et middagstips til meg?

4 kommentarer:

Britt Alice og Rasmus sa...

Eg legge ut middagstips kvar dag;) Ikkje alltid like spennande, men d e nå tips værtfall...

www.enjoydiary.net/ButterCup

:)

Britt Alice og Rasmus sa...

Glømte å sei at ditta både såg og hørtes kjempegodt ut, så d skal prøvast=)
ka heite chilisausen? og ka soyasaus bruka du?

Trine sa...

mmm, ditta såg skikkelig godt ut!!! Tror dåkke får invitere me på middag en dag;)

Ingaplinga sa...

chillipasten e har brukt kjøpte e i Thailand, men kan kjøpte på scan asian eller tilsvarende butikka. Usikker på om dei som e på vanlig butikka e like bra...
bruka også soyasaus kjøpt i thailand, men en kan bruke heilt vanlig kikoman som en får kjøpe på buda ;)

spørs om e får lage thaimat når kjøkkenet mitt en gang står klart ja, gleda m til at e skal få et skikkelig kjøkken og ikke bare en komfyr midt i rommet, og kjøleskapet på stua!