lørdag 3. oktober 2009

Å oppføre seg ute blant folk...

I går var jeg på kafe med jentene etter jobb. Før hadde vi hver fredag etter jobb som kafe-dager, men i år har det vært så mye at vi ikke har hatt tid.... Men siden det er HØSTFERIE neste uke, kunne vi med god samvittighet ta to timer på kafe.

Det som skulle være en koselig kafetur ble egentlig bare ødelagt av ei sur engelsk dame, som IKKE kunne oppføre seg. Jeg rødmer på hennes vegne faktisk!


Vi var på Lyspunktet, en koselig kafe midt i Ålesund sentrum, det var ganske så fullt på kafeen, og flere hadde problemer med å finne seg bord. En gutt i 20-årene og en dame(så ut for å være moren hans) kom inn, fann seg et vindusbord, la fra seg tingene sine og gikk i baren for å bestille.

Mens de står i baren kommer en mor, med to barn inn, tar bordet til gutten og dama, og setter seg ned for å spise kake. Gutten går så bort og sier; unnskyld, her sitter vi. Dama forstår ikke, siden hun er engelsk og gutten sier fint på engelsk at det var deres bord. Dama hisser seg opp, og gutten forklarer at tingene deres ligger der. Så starter den engelske dama å virkelig hisse seg opp... Brøler og skriker STYGGE ord, barna hennes starter å grine og hun brøler at gutten ikke skal banne i hennes barns nærvær, men den som banner og brøler "son of a bitch" der er hun det!

Hun regelrett KLIKKER! Alle på kafeen stopper opp, det blir helt stille, sett bort fra hennes banne-brøling-utskjelling.... Gutten tar til slutt med seg tingene sine og går, og hun fortsetter å brøle banne og kave.

Hadde jeg hatt mer guts skulle jeg ha blandet meg inn. Hvilke oppførsel er det?
Barna gråter og hun kaller mannen stygge ting, og skal overbevise barna om at det er mannen som er "son of a bitch" og "bastard".... Men hvem er det som banner og kaver? JO, det er damen det! Gutten gikk derfra og fra hele kafeen faktisk.... Betjeningen virkelig kjempeflau på guttens vegne, og alle andre gjester er flau på den engelske damens vegner....
Jeg tror også at barna gråt på vegne av morens tussete oppførsel! Det hadde i alle fall jeg gjort om hun hadde vært min mor!

ER DET NORMALT Å OPPFØRE SEG SLIK UTE BLANT FOLK???

2 kommentarer:

Anonym sa...

Herregud! Ho høres no ut som en psykopat! Blir flau på hinna vegne ej so ikkje va der engong. At det går an! Stakkars unga so he ei sånne mor.. -Ann Helen-

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra