lørdag 22. mars 2008

Påskeaften...

SØTE BOLLA

Denne gangen skolebollevariant.

200 G MARGARIN

7 DL MELK

50 G SØT GJÆR

2 DL SUKKER

1 TS KARDEMOMME

1 TS BAKEPULVER

CA 1KG HVETEMEL

  • BLAND ALT DET TØRRE FØRST.
  • DERETTER MELK OG SMELTA SMØR.
    DEIGEN SKAL IKKE ELTEST, MEN SKAL VÆRE SÅ LØS AT DET GÅR AN Å RØRE DEN.
  • HEV I BAKEBOLLEN MED PLAST OVER I CA 45MIN TIL DOBBEL STØRRELSE.
  • DEIGA SKAL VÆRE VELDIG KLISSETE, GÅR IKKJE Å TRILLE UT, MÅ "KLÆSJAST" PÅ BAKEPAPIR. (BRUK GJERNE ENGANGSHANSKA)
  • ETTERHEVES I CA 1 TIME.
  • STEIKAST MIDT I OVNEN PÅ 225 GRADER 8-10 MIN.
  • PASSER GODT SOM SKOLEBOLLER. LAG EN LITEN "GROP" I HVER BOLLE, FYLL MED VANILJEKREM STEK. KJØLES SÅ NED, OG PYNTES MED MELISGLASUR OG KOKOSMASSE.
  • KAN GJERNE FRYSES NED OG TAS OPP SENERE, DE ER LIKE GODE DA!

Ingen kommentarer: