onsdag 25. april 2012

gjengangeren - simon strangerOriginal tittel : Gjengangeren
Forfatter: Simon Stranger
Illustrasjoner: Eivind Gulliksen
Utgitt av N.W. Damm & Søn AS i 2006

Sidetall: 69

Målform: Bokmål 


kom over denne lille boken på jobb i dag, det tok meg ca 15 minutter å lese den, men likevel må den få komme med her! jobber for tiden med ibsen som tema i norsk, og hva passer vel bedre enn å lese denne boken som kom ut i ibsenåret?

statuen av ibsen våkner en dag til live, etter å ha sovet i over 100 år. det blir slått stort opp om forsvinningen, men ibsen selv forstår ikke at han har kommer tilbake 100 år etter sin død. han holder på å bli nedkjørt, han ser at avisene har fått fargebilder, leiligheten hans har blitt museum og stambordet på grand er plutselig på utstilling. lite forstår han av dette, og avvist blir han over alt, til tross for at det er mye oppstand om ibsen både her og der.

til slutt sovner han ute, og blir funnet av de to uteliggerne kalle og kari som tar han "inn" i varmen sin.

sammen kupper de forestillingen av et dukkehjem, og alt ender godt. kalle og kari, og de andre 103 uteliggerne får endelig et hjem, og ibsen finner plassen sin som statue igjen. men nå med et smil om munnen.

mye ibsenhistorie kan læres av å lese denne boken som kom ut til ibsenåret. jeg vil absolutt bruke den ved en senere anledning!

3 kommentarer:

Lena sa...

Hihi, høyrest ut som ei morosam bok! Ps. Du er ikkje inne på bokelskere.no er du det? Viss ikkje, kom:)

Anja sa...

Denne burde jeg slå kloa i ;) Elsker Ibsen og har jobbet mye med han i forbindelse med skolearbeid :)

Ingaplinga sa...

Den anbefales!
Selv om den ikke var en WOW-bok, så var den både søt og lærerik, og jeg likte den!

En fin vinkling for barn som kanskje ikke finner Ibsen så veldig spennende!

Lena; Skal stikke innom bokelskere så snart e får energi og tid... har vært så vanvittig masse i d siste, at e ha knapt rekke å lese på seng.... KRISE!