søndag 15. januar 2012

hysj - vigdis hjorth


Original tittel : Hysj
Forfatter: Vigdis Hjort 
Utgitt av Cappelen Damm i 1996

Sidetall: 106
Målform: Bokmål


hysj var en helt annen roman enn den forrige hjorth-romanen jeg leste. denne var mye mer fengende og spennende!


hysj handler om prostituerte henny som blir besatt av en kunde, rolf meltvedt, og hans lille familie. rolf lever et veldig anonymt og tilbaketrukket liv i villaen sammen med konen og en to år gammel sønn. konen, helene, røyker en god del og virker veldig nervøs.


rolf er innom henny omlag en gang i uken. 


henny starter besettelsen med å observere, etter hvert går hun gjennom søppelet og så starter hun å åpne posten til familien meltvedt. hun sitter ofte oppi trærne, følger med på hva som skjer både inne og utenfor villaen. hun blir tøffere og tøffere, og en dag hun er i parken for å spionere på helene og sønnen går hun helt opp til de og putter en kvist i hånden på den sovende sønnen. helene som også sover merker ingenting. 


besettelsen blir bare verre og verre, henny er til og med inne i huset. det hele skjærer seg totalt en kveld som familien meltveit har barnevakt, mor og far er ute og kommer hjem lettere beruset. henny sitter utenfor, hun har holdt øye med villaen hele kvelden. 

3 kommentarer:

Lena sa...

Du er jo litt tøff som kastar deg på enda ei Hjorth-bok når du ikkje likte så godt den første. Eg skal definitivt lese meir av ho.

Ingaplinga sa...

hahaha, tvangstanke; alt som er lånt SKAL leses, koste hva det koste vil... Blod, svette og tåre...?
denne var MYE bedre enn den forrige, og nå gleder jeg meg til jeg kan få lese den fengselsboka!

Lena sa...

Eg er og plaga med den tvangstanken:)